Aktuellt

Sewatek förnyar sina hemsidor och detaljritningar

Vi förnyar vår webbplats och uppdaterar våra produktdetaljritningar för att motsvara bättre vårt växlande och utvecklande sortiment. Tyvärr, kan det vara lite svårt på försommaren att hitta den nyaste informationen. Vi beklagar detta och betjänar gärna t.ex. via telefon och e-post, se https://www.sewatek.se/kontakt.

Sewatek betjänar också under undantagstillstånd

Coronaviruset plågar samhället överallt i världen. Vi på Sewatek har naturligtvis minskat personliga kontakter, men man kan nå oss fortfarande t.ex. per e-post eller telefon. Vår produktion fungerar tillsvidare normalt alltså med korta leveranstider.

Förhoppningsvis lugnar sig situationen så snabbt som möjligt.

God Jul och Gott Nytt År!

Sewatek tillönskar alla kunder och samarbetspartner en God Jul och ett Gott Nytt År 2020!
Vi jobbar normalt i mellandagarna.

Nya produkter på marknaden vid årskiftet

Efter många produkttest och brännprov kommer vi få ETA-bedömningar för våra nya genomföringar för lättväggar ungefär vid årskiftet. I januari 2020 kan vi alltså erbujda färdig-brandgenomföringar också för lättkonstruktioner av stomme och skivor. Samtidigt får vi några andra nyheter på marknaden. Mer information kommer snart.

Kom och träffa oss i evenemang på senhösten

Sewatek är med på många olika mässor och evenemang nu på senhösten. Kom och träffa oss i november på Brandskydd (Stockholm), Ingenjörmässigt byggande i trä (Stockholm) eller Våtrum (Malmö).

I Varberg litar man på Sewatek-genomföringar

En av de Sewateks första projekt i Sverige har varit Västra Sörse i Varberg. Varbergs Bostads AB utvecklar staden snabbt.

Den pågående etappen består av 224 hyresrätter i elva nya hus på Västra Sörse. Tage & Söner AB ansvarar för byggarbete och Assemblin AB för rörarbete.

Genomföringar för plattbärlag

För värmeledningars stigrör har använts Sewatek H-seriens genomföring för plattbärlag. I plattbärlag hade man lättbetongreserveringar som var enkla att borra igenom.

Pågjutning lyckades med en gång. Man slapp alltså ursparingar, borrandet genom betong och eftergjutningar.

Montering lyckades snabbt

Enligt kommentarer från arbetschef och platschef gick allt bra och färdiggenomföringar sparade mycket arbetstid.

Största tidsparningen får man när man monterar genomföringarna före armering. Det lärde man efter första våningen.

I den första våningen tog det en stund innan man lärde att hur genomföringars läge ska mätas, men snart gick allt problemlöst och smidigt.

De genomföringarna för nästa hus har redan beställts.

Husen väntar på nya nöjda invånare

Snart är de två första byggnader av etappen flyttfärdiga.

Är det här en lösning även för er?

 

Kontakta gärna oss

Sewatek
sewatek@sewatek.se
www.sewatek.se

Ett framgångsrikt brandtest hos RISE i Borås

Sewatek testade en ny produktserie för lättväggar hos RISE i Borås i februari. Test blev bra och alla genomföringar nådde brandklass EI 60.

Vi kommer ännu att testa lite mer och rapportering tar sin tid, men nya ETA-godkända produkter är på kommande ännu under detta år.

Sewatek-genomföringar fick M1-emissionsklassificering

Bygginformationsstiftelsen RTS sr, har godkänt Sewatek S-, H- och D-seriens genomföringar i emissionsklass M1 för byggnadsmaterial.

Sewateks ETA-bedömning för massivt trä uppdaterad

Efter nya brandtest har Sewateks ETA-bedömning blivit uppdaterad. De viktigaste förändringar är nya resultat för rör i rör -lösningar och för kabelbuntar.

Vi uppdaterar vår detaljritningar under sommaren.