D-serien för avloppsrör

Packat i ett behändigt skyddshölje/monteringshölje. Kan monteras i ett 140 mm hål före installationen av avloppsröret eller tillika. Vid nybyggnad kan monteringen göras även före gjutning. Packat i ett behändigt skyddshölje/monteringshölje. Kan monteras i ett 140 mm hål före installationen av avloppsröret eller tillika. Vid nybyggnad kan monteringen göras även före gjutning.

Genomföring för existerande konstruktioner

Sewatek genomföringar i D-serien är i huvudsak färdiga brandgenomföringar för existerande konstruktioner, och därför kallas de ofta sanerings- eller eftermonterade genomföringar. Produkten är lämplig för både betong- och massivträkonstruktion.

För större avloppsrör av plast använder man Sewatek D105- och D140-genomföringar. Oftast monteras genomföringen före installationen av avloppsröret, men kan monteras också innan gjutning, om man har avloppsrör inne i genomföringen. D-seriens avloppsgenomföring lämpar sig för 75 och 110mm Polypropenrör (och också för gjutjärnsrör). Om du har redan avloppsrör på plats, välj istället en brandmanschett.

Godkännande

Produkten har brandklass i betongkonstruktion EI120, och i massivträkonstruktion EI60. Mer detaljerad information om brandklasserna i vårt ETA-dokument (12/0045) och (15/0411). Med produkten fås även en bra ljud- och lufttäthet.

Efterjobb

Efter montering räcker kittning av avloppsrörs rot med akrylmassa, och därför kan till exempel en VVSE-installatör ta hand om hela genomföringsmonteringen från början till slut.

Teknisk data

Färdiga genomföringsbilder och markeringsdetaljer finns att kopiera via Sewatek-genomföringar, markering och dimensioner -dokument eller genom att tillägga dem via gratis ProdLib-biblioteket.

D140/D105

Ett avloppsrör av 75 mm behöver genomföringen D105 som kräver ett hål av 105 mm.
Ett avloppsrör av 110 mm behöver genomföringen D140 som kräver ett hål av 140 mm.

D140 -avloppsgenomföring
D140 i massivträ

Ladda ner